Ice & Weather report

Arjeplog today

Temp 1.7 °C

Wind 2.4 m/s

Ice thickness 0 cm

Arvidsjaur today

Temp 0.1 °C

Wind 0.5 m/s

Ice thickness 0 cm

About Us

Jobba hos oss

Om Icemakers

Sedan 1973 har vi på Icemakers hjälpt våra kunder från hela världens fordonsindustri att utveckla framtidens produkter och tjänster. Som en av de tidiga pionjärerna har vi funnits med sedan starten och spelat vår roll i att utveckla vår region till ett världsledande och unikt kluster där fordons- och komponenttillverkare från jordens alla hörn får möjligheten att genomföra sina tester i ett extremt vinterklimat men med tillgång till all önskvärd infrastruktur.

I snart 50 år har vi varit en pålitlig partner till våra kunder, alltid med främsta fokus på att göra deras tid hos oss så effektiv och friktionsfri som möjligt. Tack vare vår erfarenhet, breda kontaktnät och lösningsorienterade natur är Icemakers den enda kontaktytan kunderna behöver för att få hjälp med att planera och genomföra sina vintertestprojekt, från början till slut. 

Vi är det lilla familjeföretaget med de stora perspektiven och några av världens största fordons-, däck- och komponenttillverkare som våra kunder. Långsiktiga, personliga och utvecklande relationer där vi jobbar tillsammans med våra kunder mot ett gemensamt mål har alltid varit ett av våra signum, och något vi är väldigt stolta över. Vi vill och skall vara mer än en vanlig tjänsteleverantör, snarare en givande och utvecklande samarbetspartner i alla lägen.

Idag har vi en blandning av långsiktigt kontrakterade kunder, åt vilka vi ansvarar för den fullständiga driften av deras egna, exklusiva testanläggningar samt kunder som kommer hit under kortare perioder för att genomföra enstaka testprojekt. Vi har verksamhet både i Arjeplog & Arvidsjaur och under vintersäsong är vi ungefär femtio anställda. Vill vill nu få sällskap av ytterligare två kollegor till våra testanläggningar i Arjeplog!

Fastighetstekniker med IT-kompetens

Tjänsten

Som fastighetstekniker hos oss arbetar du med att se till så att våra fastigheter hålls i gott skick. Du sysslar både med förebyggande underhåll, utför akuta åtgärder samt nyinstallation och driftsättning av fastighetstekniska lösningar. Du kommer även att ha ett övergripande ansvar för vår IT-infrastruktur både avseende hård- och mjukvara.

Under högsäsong ligger ditt huvudfokus på våra kunder, med förberedelse och löpande tillsyn av deras lokaler och tillhörande utrustning. Utöver detta hjälper du också till med snöröjning kring våra fastigheter. Du hanterar inkomna felanmälningar och ansvarar för löpande rondering av fastigheterna. Därefter har du tämligen stor frihet att lägga upp din arbetsdag, med eget ansvar för att dina ålagda arbetsuppgifter utförs. Du arbetar främst med kontor-, verkstads- och bostadslokaler och rapporterar till ansvarig för respektive projekt eller fastighet. Du ingår i ett team och jobbar tätt ihop med en annan fastighetstekniker för att tillsammans se till att våra fastigheter underhålls.

Utanför testsäsongen består ditt arbete av bland annat planerade drift- och underhållsåtgärder såsom  underhåll av anläggningar och system, extern skötsel av fastigheter, kontinuerlig genomgång av alla fastigheter, ventilation, billyftar, portar, bommar, grindar och stängsel för att säkerställa funktionen inför kommande vintersäsong. Du planerar och deltar i större reparations- och underhållsarbeten. Installationsarbeten kan också förekomma vid eventuella ny- och ombyggnationer. 

Vi är en relativt liten central organisation utan vattentäta skott mellan avdelningarna. Vi hjälps alla åt där det behövs för att säkerställa att både vi själva och våra kunder trivs!

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Tillsyn och ronderingar i fastigheterna
 • Åtgärd och återkoppling av inkomna felanmälningar 
 • Löpande underhåll av fastigheter samt utförande av akuta åtgärder
 • Hantering av passagesystem och nyckelsystem
 • Snöröjning kring våra fastigheter
 • Övergripande ansvar för vår IT-infrastruktur och IT-säkerhet

Vem söker vi?

Som person är du initiativtagande och ser vad som behövs göras utan behov av detaljstyrning. Du är social och gillar att varje dag bjuder på nya utmaningar, och är van att arbeta i ett högt tempo. Du är serviceinriktad och van vid att ha många kontaktytor. Du är självständig i ditt arbete som fastighetstekniker samtidigt som du ser till att hjälpa kollegor som behöver uppbackning. Vi ser även att du är tekniskt intresserad och mycket bekväm med att använda digitala hjälpmedel i ditt arbete.

Du har med fördel en driftteknikerutbildning alternativt gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet. Vi ser också gärna att du har en bred fastighetsteknisk kompetens och arbetslivserfarenhet av värme-, kyl-, och ventilationssystem samt styr- och reglerteknik. Vi jobbar med digitalt arbetsflöde så du behöver vara mycket bekväm framför tangentbordet. Som person är du tekniskt lagd och en problemlösare. Du är stresstålig, flexibel och kan ta egna initiativ. Du tar ansvar och arbetar både effektivt och noggrant. Du skall ha en positiv inställning och förmåga att ge god service och ett gott bemötande. Du kan se fram emot ett mycket omväxlande arbete i en spännande organisation!

En något större arbetsbelastning under vinterhalvåret innebär viss flexibilitet med större chans till ledighet under de fina tiderna på året, vilket möjliggör en aktiv och omväxlande fritid utanför arbetet.

Kvalifikationer

 • Gymnasial utbildning i fastighetsskötsel eller motsvarande erfarenhet
 • Stor datorvana och bekvämlighet med användandet av digitala verktyg
 • Tidigare erfarenhet av VVS, el, och/eller styr- och reglerteknik 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift
 • B-körkort är ett krav för denna tjänst

Meriterande kunskaper

 • Elbehörighet
 • Erfarenhet inom konfiguration av datanätverk
 • Kunskaper i Tyska språket
 • Förarbevis för lastmaskin
 • Erfarenhet av anläggnings-/snickeriarbete

Praktisk information

Tjänsten som Fastighetstekniker omfattar heltid 100% och är en helårsanställning. Under högsäsong kan arbetstiden variera beroende på väder och kundankomster, men normalt gäller arbetstiden 07-16, måndag till fredag under hela året. Viss jour kan förekomma under helger. Beredskapstjänst, efter överenskommelse, kan också förekomma.

Arbetet utgår från Icemakers huvudkontor på Maskinvägen 11 i Arjeplog, där fastighetsteknikernas kontor finns. Majoriteten av de fastigheter du ansvarar för befinner sig på samma område kring Maskinvägen, men även fastigheter i och kring Arjeplogs tätort ingår. Vissa åtgärder kring våra fastigheter i Arvidsjaur kan också förekomma vid enstaka tillfällen.

Kontaktuppgifter

Är du intresserad av att ta dig an denna spännande och utvecklande roll är du varmt välkommen att skicka in CV och personligt brev till VD Lars Sundström. Senaste ansökningsdatum är den 30 september 2021, men urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tveka därför inte att ansöka så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra av dig!

Kontaktperson

Lars Sundström
VD, Icemakers AB
lars.sundstrom@icemakers.se
070-6492108